Om  
Anders Vistisen
Morten Messerschmidt

Anders Vistisen bliver indstillet til spidskandidat for DF til EU-parlamentsvalget

Dansk Folkeparti ledelsestop indstiller Anders Vistisen som spidskandidat til EU-parlamentsvalget 2024. Han vil formelt blive udvalgt på DF's årsmøde 30. september. 

Morten Messerschmidt indstiller Anders Vistisen til spidskandidat til EU-parlamentsvalget i Danmark, der skal afholdes juni 2024.
Morten Messerschmidt indstiller Anders Vistisen til spidskandidat til EU-parlamentsvalget i Danmark, der skal afholdes juni 2024.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Anders Vistisen indstilles som Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-parlamentsvalget.

Det skriver Anders Vistisen i et opslag på Twitter.

Anders Vistisen er Dansk Folkepartis nuværende medlem af Europa-Parlamnetet for Dansk Folkeparti, og søger derfor genvalg. 

Dansk Folkeparti vil formelt udvælge kandidater til EU-parlamentsvalget på deres årsmøde 30. september.

På den baggrund har Dansk Folkepartis folketingsgruppe og partiformand, Morten Messerschmidt, valgt at indstille den 35-årige Anders Vistisen som spidskandidat til det kommende EU-parlamentsvalg.

EU-parlamentsvalget i Danmark skal afholdes juni 2024.

"Vi støtter helhjertet Ukraines forsvarskamp mod Rusland. Men et land der ikke har fast definerede grænser, et land der er i krig og iøvrigt har meget udbredt korruption og et meget forældet syn på homoseksuelles rettigheder, det er ikke et land, der på nuværende tidspunkt hører hjemme i EU," udtaler Anders Vistisen til DR.

I en pressemeddelese beskiver Dansk Folkeparti at de med deres kampagne til Europa-Parlamnetet ønsker:

  1. Et krav om en fuldstændig dansk udtræden af Schengen-samarbejdet, så Danmark kan indføre permanent og effektiv grænsekontrol.
  2. Et total stop for udvidelser af EU – og en fuld suspension af kandidatlandsstatus til landene med overvejende eller signifikant muslimsk befolkning; Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Herzegovina og Nordmakedonien.
  3. En fuld afvisning af nye traktatændriger, indførelse af et dansk velfærds- og arbejdsmarkedsforbehold samt fastholdelse af vetoretten på alle tilbageværende områder – herunder særligt på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

MEP (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024