Om  
Finn Aaberg

Dødsfald: Tidligere borgmester Finn Aaberg (75)

Natten til 19. maj døde tidligere borgmester i Albertslund Kommune Finn Aaberg (S). Han blev blev 75 år.

Sara Ridder

Albertslunds borgmester fra 1978-2010, Finn Aaberg (S), døde natten mellem 18. og 19. maj. Det oplyser Albertslund Kommune. 

Finn Aaberg var medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund fra 1970-2013, og et bæredygtigt samfund var omdrejningspunktet i Finn Abergs politiske arbejde. Han var initiativtager til dannelsen af Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS), der forsyner 11 kommuner og 186.000 husstande med fjernvarme. Her var han formand fra 1984-2013.

Den tidligere borgmester var desuden optaget af kulturens og musikkens betydning i hverdagen og var bestyrelsesformand for Danmarks Radio i en årrække. Her dedikerede Finn Aaberg, hvor han blandt andet engagerede sig i DR’s udflytning til Ørestaden og realiseringen af DR’s koncertsal.

Borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen (S) udtaler om Finn Aaberg:

”Med Finn Aabergs død har det kommunale Danmark mistet en af sine dygtigste og bedste borgmestre nogensinde. Albertslunds borgere har mistet en ukuelig medborger og ildsjæl i udviklingen af vores by gennem årtier. Vi socialdemokrater har mistet en partifælle, hvis indsats vil stå mejslet i vores erindring som en af de ypperste for et fælles samfund, der ville børnene, miljøet og den kulturelle oplysning.

Finn Aaberg var med sin menneskelige indsigt, sit politiske engagement og sin intellektuelle kapacitet den drivende kraft i udviklingen af ’projekt Albertslund’ på den københavnske vestegn. Som valgt til kommunalbestyrelsen i 1970 og gennem sine 31 år som borgmester fra 1978 udviklede Finn Aaberg Albertslund som den ambitiøse socialdemokratiske velfærdsby med fokus på børn, miljø og kultur.”

Finn Aaberg blev 75 år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Finn Aaberg

Fhv. borgmester (S), Albertslund Kommune, fhv. bestyrelsesmedlem, DR
cand.scient.pharm. (Københavns Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024