Om  
Christian Jensen

Humanitær organisation vinder Politikens Frihedspris

Politikens Frihedspris 2017 går til Sea-Watch, der påtager sig den upopulære opgave at redde flygtninge i Middelhavet. 

Af Selma Nørgaard Skovbølling

Det er kun få organisationer, som påtager sig arbejdet med at redde flygtninge fra druknedøden, når de forsøger at krydse Middelhavet.

Sea-Watch er en af dem, og i weekenden fik organisationen Politikens Frihedspris for sit arbejde. Organisationen har haft succes med at redde mange tusinde flygtninge og migranter fra at dø på deres flugt væk fra krigszoner i Mellemøsten.

De vekslende og frivillige besætninger på skibet Sea-Watch 2 har reddet tusinder af mennesker på flugt over Middelhavet. Sea-Watch er ikke den eneste organisation, som har udført redningsarbejdet. Der er en halv snes humanitære organisationer, som har udført samme arbejde, og derfor får Sea-Watch prisen som repræsentant for dem alle.

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, begrunder valget med følgende ord:

“De to aktivister får Politikens Frihedspris for Sea-Watch’ ekstraordinære indsats for at sikre, at nødstedte ikke blev overladt til druknedøden, mens de europæiske regeringer var kriseramt og ude af stand til at finde en løsning på flygtninge- og migrantproblemet,” siger Christian Jensen.

Sea-Watch opstod for omkring tre år siden omkring et køkkenbord i Berlin. Her blev situationen ved Middelhavet diskuteret, og der var enighed om, at EU og myndighederne ikke lagde nok alvor i sagen.

Alex Graufmann, der er en af mændene bag Sea-Watch, fortæller, at organisationen vil ændre situationen.

“Hvis EU gjorde det, de burde gøre, så ville vi nedlægge Sea-Watch. Så man kan godt sige, at vores yderste mål er at tilintetgøre os selv,” siger Alex Grafmann til Politiken.

De to Sea-Watch-medlemmer Alex Graufmanns og Nico Jankowski rejser om tre uger til København for at modtage Politikens frihedspris. De får prisen for organisationens præstation i løbet af de seneste år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Jensen

Ansv. chefredaktør, Politiken
journalist (DJH 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024