Om  
Dorte Lange

Ingen bestyrelsespost til DLF

En bestyrelsespost i den verdensomspændende lærerorganisation Education International (EI) lykkedes ikke for Dorte Lange i denne omgang.

Sara Ridder

Næstformanden i Danmarks Lærerforening Dorte Lange var den danske kandidat til en af pladserne i EI’s bestyrelse, men trods mange stemmer, var det ikke tilstrækkeligt til at besætte en af de 26 pladser i bestyrelsen.

Dorte Lange har været næstformand i Danmarks Lærerforening siden 2011 og sidder i foreningens europæiske regions styrelse. Om hvorfor hun ikke fik bestyrelsesposten, siger hun:

 "'Size matters' i det internationale arbejde, og de amerikanske, svenske og norske lærerforeninger betaler meget kontingent til EI. Det sætter dagsordenen i forhold til, hvem der får den endelige indflydelse, og de svenske og norske lærereorganisationer beholdt deres pladser i styrelsen," skriver Dorte Lange i et blogindlæg på folkeskolen.dk.

Education International har 30 millioner uddannelsesansatte fra 400 organisationer i 170 lande over hele verden samlet i organisationen, der dermed er verdens største faglige organisation. Bestyrelsen blev valgt til EI’s verdenskongres i Canada, der afholdes i disse dage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dorte Lange

Kommende konsulent i Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (1/8), moderator, skribent og journaliststuderende, vicepræsident, den europæiske lærerforening Etuce, fhv. næstformand, Danmarks Lærerforening
lærer (Aalborg Lærerseminarium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024