KL og Dansk Erhverv til regeringen: Vi har akut brug for en AI-taskforce

En ny taskforce for kunstig intelligens (AI) bør etableres hurtigst muligt for at få planlagt og igangsat flere store AI-projekter i det offentlige, mener KL og Dansk Erhverv. Digitaliseringsminister Mia Wagner (V) kalder forslaget ”spændende”.

En ny AI-taskforce vil eksempelvis kunne pege på konkrete måder at halvere tiden brugt på administration i ældreplejen, mener KL og Dansk Erhverv.
En ny AI-taskforce vil eksempelvis kunne pege på konkrete måder at halvere tiden brugt på administration i ældreplejen, mener KL og Dansk Erhverv.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der mangler konkrete pejlemærker for at indfri AI-teknologis potentiale i den offentlige sektor, mener KL og Dansk Erhverv.

Teknologien kan eksempelvis potentielt halvere tiden brugt på administration i ældreplejen ved at automatisere en stribe arbejdsgange, lyder det.

Men det kræver en målrettet indsats.

Derfor er der behov for en decideret taskforce for kunstig intelligens, som skal trække den offentlige sektor ind i en ny digital tidsalder, lyder et fælles forslag fra de to organisationer. 

”Vi er overbeviste om, at en ny national AI-taskforce med tunge ekspertiser og ressourcer kan kickstarte flere og større projekter på tværs af den offentlige sektor," siger Peter Rahbæk Juel, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, og tilføjer:  

"Kunstig intelligens bliver et hovedtema i 20'erne og 30'erne, og vi skal hurtigt blive langt mere fokuseret i arbejdet med teknologien, som rummer enorme muligheder for at frigøre ressourcer i det offentlige til gavn for borgerne.” 

Ifølge vicedirektør i Dansk Erhverv Casper Klynge er forslaget et ”snusfornuftigt” svar på, at Danmark er ved at halte efter i udviklingen.

“Vi er bekymrede over Danmarks fremtid i AI-tidsalderen. Danmark og EU ligger ikke forrest i feltet, når vi taler håndtering af kunstig intelligens. Vi taber terræn til særligt USA og Kina,” siger Casper Klynge.  

KL og Dansk Erhverv henviser til, at man i begyndelsen af 00’erne etablerede en taskforce for digitalisering i Finansministeriet grundet den hastige udvikling og senere oprettede Digitaliseringsstyrelsen.  

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024