L 136 (Beskæftigelsesministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om social pension. (Tildeling af anciennitet til tidlig pension for perioder med opskoling).

Lovforslaget justerer anciennitetsberegningen for tidlig pension, så perioder under opskoling eller obligatorisk ulønnet praktik på en su-berettigende uddannelse med løbende arbejdsgiverudbetalt aflønning medregnes. Det giver de berørte personer mulighed for at anmode om genoptagelse af tidlig pension og inkluderer også mindre ændringer i terminologi og regulering af tidlig pension over årsskiftet.

Lovforslaget fremsættes som opfølgning på "Aftale om en ny ret til tidlig pension" af 10. oktober 2020 mellem den daværende regering (Socialdemokratiet), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. august 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024