L 160 (Justitsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET), lov om etablering af et udvalg om forsvarets og politiets efterretningstjenester og lov om beskyttelse af whistleblowere. (Styrkelse af tilsynet med efterretningstjenesterne).

Lovforslaget handler om at styrke tilsynet med efterretningstjenesterne. Det indeholder ændringer i lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET-loven), lov om etablering af et udvalg om forsvarets og politiets efterretningstjenester (UET-loven) og lov om beskyttelse af whistleblowere. Ændringerne vil blandt andet medføre legalitetskontrol med PET’s operative opgaver, en udvidelse af tilsynets adgang til oplysninger m.v. hos PET, mundtlige redegørelser fra Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne (UET) og en ekstern whistleblowerordning i PET.

Forslaget har til formål at gennemføre den politiske aftale ”Aftale om styrkelse af tilsynet med efterretningstjenesterne” fra den 28. februar 2024.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. oktober 2024. Enkelte dele af loven foreslås at træde i kraft den 1. januar 2025.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024