Fik du læst: Kun ét ministerium har en plan for, hvordan regeringens ambition for samarbejde med fonde skal realiseres

Over et år efter at regeringen lancerede ambitionen om tættere samarbejde med fonde om udvikling af velfærdssamfundet, har kun ét ministerium en decideret strategi for samarbejdet. Det hæmmer regeringens mulighed for at styre samarbejdet, vurderer ekspert.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

SVM-regeringen vil gerne være en attraktiv samarbejdspartner for de private fonde. Det fremgår af regeringsgrundlaget, der blev offentliggjort for over et år siden. Men kun ét ud af regeringens 21 ministerier svarer i dag ja til, om det har en strategi eller guidelines for samarbejdet med fonde. 

Det viser Altingets rundspørge til alle ministerier.

12 ministerier har svaret nej, mens otte ministerier ikke er vendt tilbage på forespørgslen.

{{toplink}}
 

Fraværet af strategier kan svække regeringens mulighed for at ”holde hånden på rattet” i samarbejdet med fondene, vurderer kommunikationsekspert og tidligere politisk rådgiver Henrik Kjerrumgaard.

”Hvis toppen af regeringen mener det, som står i regeringsgrundlaget, og vil styre arbejdet med fonde i en bestemt retning, så giver det mening at have en strategi,” siger Henrik Kjerrumgaard, som tidligere har været pressechef i Radikale, politisk rådgiver for Margrethe Vestager og i dag driver kommunikationsbureauet Whitecloud.

Set med hans øjne, er det fornuftigt, hvis regeringen øger og accelererer samarbejdet med fondene. 

En strategi være med til at sikre, at man politisk har hånden på rattet og sætter en bagkant

Henrik Kjerrumgaard
Rådgiver, Whitecloud

Social-, Bolig- og Ældreministeriet er tilsyneladende de eneste blandt de 21 ministerier, som faktisk har en strategi på området.

Ministeriets ”strategi for styrket dialog og aktivt samarbejde med fondssektoren” gør det klart, at man både vil styrke rammerne for investeringer på socialområdet og i højere grad udveksle viden med fondene i forbindelse med politiske udspil.

Det indebærer blandt andet, at fonde skal med til et årligt dialogmøde om den socialpolitiske redegørelse. Derudover vil ministeriet stå for vidensalliancer og temamøder, og man stiller faglig rådgivning til rådighed for fonde og deres samarbejdspartnere. 

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024