Venstres boligordfører: Der er brug for en mere intensiv politiindsats i almene boligområder
Polititilstedeværelse i almene boligområder skal sættes i vejret. Det er fint med en lokal politistation, men det gælder desværre langt de fleste nærpolitistationer, at de har lukket, når kriminaliteten florerer, skriver Preben Bang Henriksen (V).
Preben Bang Henriksen
MF (V), advokat (H)Gennem de seneste år har vi haft fokus på kriminaliteten i de almene boligområder. Det har været en god indsats, omend den desværre ikke er i mål.
Der er fortsat mange områder, hvor kriminelle elementer sætter alt for meget af dagsordenen og desværre også lægger grundlaget for lillebrorkriminalitet.
Hvad vil ordførerne med boligpolitikken i 2023?
Et nyt Folketing har sat sig til rette på Christiansborg, og med nytåret er vi ikke kun gået ind i 2023 men også en ny regeringsperiode.
Derfor starter Altinget By og Bolig året ud med en temadebat, hvor fokusset er rettet mod boligordførerne. For hvilken politik vil de kæmpe for at få ført igennem i det kommende år?
Hvad står i toppen af deres politiske prioriteringsliste? Hvad er ikke lykkedes i den sidste regeringsperiode? Og hvad er første skridt til at nå målet nu?
Om temadebatter:
Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner.
Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Har du et vigtigt input til debatten og vil deltage? Kontakt Altingets debatredaktion på [email protected]
I den forbindelse hjælper det ikke meget, at vi har gjort det lettere at smide en familie ud af boligforeningen. For så flytter nissen - og problemerne - som oftest med til den næste forening, hvor familien skal indkvarteres.
Således bør den egentlige polititilstedeværelse i de pågældende områder sættes i vejret. Det er ganske fint med en lokal politistation, men hvis den lukker klokken 15, så er de problematiske elementer jo dårligt kommet i gang med deres virke.
Det gælder desværre langt de fleste nærpolitistationer, som staten har etableret i lokaler rundt omkring, at de har lukket, når kriminaliteten florerer.
På en tur med en politipatrulje gennem et belastet kvarter oplevede jeg sidste år, hvordan kvarterets utilpassede ved synet af politivogne i kor udbrød ’4-0 til Palle’ med henvisning til den 4-dobbelte politimorder Palle Sørensen. Det er ufatteligt og tankevækkende.
Politiet skal være mere fysisk tilstede
Vi er i langt højere omfang nødsaget til at satse på patruljering og fysisk tilstedeværelse i disse områder.
En patrulje, der i sagens natur er mobil, er langt mere værd og langt mere effektiv end en lokal politistation, om end man på sidstnævnte naturligvis får et godt lokalt kendskab til de elementer, der befinder sig i farezonen. Det skal vi selvfølgelig ikke glemme.
Der er fortsat mange områder, hvor kriminelle elementer sætter alt for meget af dagsordenen
Preben Bang Henriksen (V)
Ud over en mere intensiv politiindsats også efter klokken 15, så skal SSP-samarbejdet selvfølgelig i gang igen. Det har ligget lidt underdrejet alt for mange steder efter corona-tiden.
Sammen med SSP bør heller ikke glemmes den almindelige boligsociale indsats, der udføres i afdelingen. For det er her, man ser de allerførste tegn til en forkert løbebane.
Selv om vi opererer med en kriminel lavalder på 15 år, og børn herunder ikke straffes på vanlig vis, så er smårapserierne, bålet i containeren eller lidt vandalisme som oftest første tegn på en problematisk fremtid.
Her skal afdelingsbestyrelsen selvfølgelig være sin opgave voksen i samarbejde med politiet og de sociale myndigheder, og det, er jeg sikker på, også er tilfældet langt de fleste steder.
Mangler der lovgivning i dette arbejde eller i kommunikationen med myndighederne, så sig til. For vi er klar.