Anmeldelse af 

Sådan regulerer andre lande public affairs

BOGKAPITEL: Læs om, hvordan USA og EU har valgt at regulere lobbyisterne. Fra bogen "Public Affairs" af Mads Christian Esbensen.
Foto: Informations Forlag
Fakta
OM FORFATTEREN
Mads Christian Esbensen (f. 1976) er cand. scient. pol. og HA (kom), arbejder til daglig som public affairs-rådgiver for nogle af Danmarks største virksomheder, har i en årrække været seniorrådgiver i flere internationale kommunikationsbureauer, og har tidligere arbejdet som pressechef, journalist og i embedsapparatet.

Han er ekstern lektor i politisk kommunikation og public affairs på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Medforfatter til bogen Samtaler om spin (2006).

Kilde: Altinget.dk
Fra bogen "Public Affairs" af cand. scient. pol. Mads Christian Esbensen
Udkommer 26. november på Informations Forlag.
 

Dette kapitel handler om de nogle af de regler og love, som omgiver lobbyister og public affairs-rådgivere uden for Danmarks grænser.

USA
Som nævnt har public affairs altid været mest udbredt i USA, hvor man i de seneste år også har været vidne til en markant stigning i antallet af public affairs-rådgivere.

Det anslås, at der i dag er omkring 100.000 personer, der arbejder med public affairs i Washington D.C. Dette har samtidig betydet, at man er kommet langt med hensyn til at regulere området. I 1995 kom loven The Lobbying Disclosure Act. Det var en lov, der havde til formål at gennemføre en række forbedringer i forhold til registreringen og beskrivelsen af rammerne for, hvordan public affairs-rådgivere kunne og burde agere i USA. Loven blev vedtaget, fordi Kongressen mente, at de eksisterende regler var ineffektive og uden konsekvens. Det lå som en præmis i The Lobbying Disclosure Act, at et velfungerende folkestyre kræver åbenhed omkring, hvordan betalte public affairs-rådgivere forsøger at påvirke den offentlige og politiske beslutningsproces.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024