Her er SF's nye folketingsgruppe

FOLKETINGSVALG: SF stiller nyt hold til næste folketingsvalg. Se hvem der står til valg ifølge Altinget.dks beregninger og vurderinger.
SF fortsætter fremgangen og står i øjeblikket til 31 mandater i Folketinget. Partiet har netop sat nyt kandidathold.
SF fortsætter fremgangen og står i øjeblikket til 31 mandater i Folketinget. Partiet har netop sat nyt kandidathold.Foto: Altinget/Rasmus Flindt
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Fakta

DE RYGER UD:

Anne Baastrup (genopstiller ikke)
Hanne Agersnap

DE KOMMER IND:

Camilla Burgwald
Bilal Inecki
Meta Fuglsang
Jesper Gisli
Masoum Moradi
Sanne Schroll eller Annette Vilhelmsen
Ida Rosendal Damborg
Gunver Majgaard
Jane Sørensen
Lisbeth Bech Poulsen eller Anne Dorte Krog

Som det første parti har SF nu afsluttet sin opstilling af nye folketingskandidater efter folketingsvalget i november sidste år.

Dermed har partiet nu sat det kandidatfelt, der skal kæmpe om de 31 mandater, SF i øjeblikket står til i prognoserne, hvis der var folketingsvalg nu.

Og kandidaterne har særligt gode chancer for at blive valgt netop nu: SF står til en fremgang på hele 8 mandater i forhold til valget i 2007 - det svarer næsten til en tredobling af folketingsgruppen siden forrige valg i 2005.

Altinget.dk har gennemgået feltet af nyopstillede SF-kandidater og giver i dag på grundlag af professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose over mandaternes fordeling det første bud på sammensætningen af SF's nye folketingsgruppe.

Københavns Storkreds

SF står til et særdeles godt valg i København med hele fem mandater. Det første vil med meget stor sikkerhed gå til partiformand Villy Søvndal, der har flyttet sit kandidatur fra Sydjyllands Storkreds. Den 56-årige og overraskende karismatiske Søvndal har ikke alene formået at flytte sit parti opad i meningsmålingerne, men også så langt ind mod midten, at en plads i regeringen ikke længere er en utopisk drøm for folkesocialisterne, hvis VKO-partierne taber flertallet i Folketinget.

Ved urafstemningen blandt SF-medlemmerne i København fik den unge og nye MF Özlem Sara Cekic et overraskende godt valg, og hun kan regne sikkert med genvalg til Folketinget. Den 32-årige Cekic, der har kurdiske rødder, blev valgt til Folketinget for første gang i 2007 og har siden fungeret som socialordfører.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024