Man skal vide, man gør en forskel

INTERVIEW: For Boligudvalgets 23-årige formand, Nanna Westerby, er den politiske indflydelse langt vigtigere end prestigetitlen.
Må jeg bede om ro! Som kun 23-årig er SF's Nanna Westerby den yngste udvalgsformand i Folketinget nogensinde.
Må jeg bede om ro! Som kun 23-årig er SF's Nanna Westerby den yngste udvalgsformand i Folketinget nogensinde. Foto: Henrik/Altinget.dk
Erik Holstein

Jeg har lært at sætte grænser over for alle mulige mennesker, både folk på min egen alder og folk, der er ældre end mig. Men det har nu ikke været nødvendigt i Boligudvalget indtil nu.

Nanna Westerby
MF for SF

Hun illustrerer om noget det skifte, der er sket.

Med udnævnelsen af SFU-formand Nanna Westerby til formand for et af Folketingets vigtige udvalg, er der uendeligt langt til dengang, et nyvalgt folketingsmedlem beskedent måtte finde sin plads. Dengang man skulle være glad for et ydmygt ordførerskab om grønlandske frimærker eller standarder for gadebelysning.

Boligudvalgets formand er klar i replikken og politisk velskolet. Og det nyvalgte folketingsmedlem er fuldstændig uimponeret over sin egen position.

Ikke fordi den 23-årige Nanna Westerby (SF) ikke glæder sig over at være blevet den yngste formand for et folketingsudvalg nogensinde. Hun er glad for den indflydelse, det giver og ser udnævnelsen som en tillidserklæring til både hende og partiet. Men hun er på ingen måde bange for, at hun vil knække nakken på ilddåben:   

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024