Reglerne for kriseramte familier skal ændres

KORT NYT: Velfærdsminister Karen Jespersen (V) afventer en rapport, der fastslår årsagerne til, at nogle familier med lejebolig bliver opsagt af deres udlejere. Ministeren mener, at samarbejdet mellem kommunen og boligejerne skal være bedre, så problemerne kan imødekommes.
Lars Beck
Det skal være socialforvaltningen og ikke fogedretten der griber først ind, mener Karen Jespersen. I dag er problemet, at familiernes problemer, først bliver opdaget når de sættes på gaden.

Det er en generel holdning blandt socialforskere, at det er regler som starthjælpen, 300-timers reglen og kontanthjælpsloftet, der er hovedårsagerne til problemet. Det skyldes at ydelserne er så lave, at familier ikke kan betale husleje af dem.

Hos De Radikale, SF og Socialdemokraterne er der enighed om, at starthjælpen og kontanthjælpsloftet skal afskaffes. Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen mener, at der bør indføres en omsorgsreform der skal sikre en "bedre" vej til arbejdsmarkedet, frem for Regeringens "hurtige" vej.

Hos Dansk Folkeparti er man af en anden holdning. Partiets socialordfører Christian H. Hansen mener ikke at ydelserne skal op, men tværtimod at huslejerne skal sænkes. Dette begrundes med, at ydelserne netop er sat for at få folk ud på arbejdsmarkedet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024