Søvndals kamp om arbejdervælgerne

ANALYSE: Med SF's nyorientering i retspolitik og værdikamp kan oppositionen håbe på at bryde VKO-flertallet, skriver Altinget.dks Erik Holstein.
Allerede for et par år siden beskrev Villy Søvndal det som "et helvedes stort problem", at venstrefløjen blev drænet for LO-vælgere.
Allerede for et par år siden beskrev Villy Søvndal det som "et helvedes stort problem", at venstrefløjen blev drænet for LO-vælgere.Foto: Altinget/Rasmus Flindt
Erik Holstein

Mange bruger Pia som en panikknap. Man kan frygte, at de frafaldne vælgere bliver hængende på højrefløjen, fordi venstrefløjen har tabt troværdighed ved at afvise diskussionen om udlændinge. Det bekymrer mig vildt.

Karsten Hønge i BT 1997
MF for SF

Er Villy Søvndals udtalelser om Muhammed-tegningerne, Hizb-ut-Tahrir og kulturforskelle udtryk for et konsekvent kursskifte i SF? Og kan dette kursskifte åbne op for, at venstrefløjen kan erobre helt nye vælgergrupper?

Det er de to strategisk interessante spørgsmål efter SF-formandens hårdtslående markeringer i værdikampen de sidste par uger.

Med 17,4 procent i en Vilstrup-måling og 19,5 procent af stemmerne i den seneste meningsmåling fra Greens har SF nået næsten surrealistiske højder. Og nok så væsentligt: I de allerseneste målinger vinder SF betydeligt mere, end Socialdemokraterne taber.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024