Ellemann kritiserer kommentatorer

KORT NYT: Taktik og spin. Det er, hvad mediernes politiske dækning er blevet reduceret til, mener flere politikere, der vil have et opgør med de politiske kommentatorer.
Rasmus Nielsen

Uffe Ellemann-Jensen, tidligere V-formand og udenrigsminister, mener, at kommentatorerne fylder meget i medierne, fordi aviserne er for dovne og ikke gider snakke med politikerne selv.

"I stedet skyder de kommentatorerne ind, og ind imellem ender det i ren komik, når man for eksempel ser Hans Engell (tidl. konservativ minister og partiformand, red.) blive brugt til at udtale sig om politisk etik. Så er jeg ved at dø af grin. Men det sker gud hjælpe mig med et alvorligt ansigt. Jeg synes, det er dybt betænkeligt," siger Uffe Ellemann-Jensen til Ugebrevet A4, der udgives af LO.

Den tidligere partiformand, der selv er tidligere journalist, kalder det dybt betænkeligt og diskvalificerende for en objektiv analyse, at hovedparten af de politiske kommentatorer har en fortid som spindoktorer.

"Nogle gange bliver det helt latterligt, når de optræder som neutrale, og alle os, der har fulgt med gennem årene, ved, at de er fedtet dybt ind i politikken," tilføjer Uffe Ellemann-Jensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024