Forskning: Blogs flytter stemmer

KORT NYT: Sociale blogunivers har størst chance for at flytte stemmer, vurderer tre forskere, der har kortlagt nettets valgkamp 2007.
Rasmus Nielsen
Tre danske forskere har for første gang kortlagt vælgernes faktiske brug af nettet ved et folketingsvalg. Konklusionen er klar: nettet spillede en fuldgyldig rolle i den politiske meningsdannelse. Og undersøgelsen viser, at det er i det sociale blogunivers, der er størst chance for at flytte stemmer

I rapporten "Internettes rolle under Folketingsvalget 2007" gennemgår professor Jens Hoff, lektor Lisbeth Klastrup og adjunkt Jakob Linaa data fra Foreningen af Danske Intermedier (FDIM), der kortlægger 5.000 danskeres brug af nettet under sidste folketingsvalgi november 2007.

De 5.000 vælgeres netadfærd blev fulgt minutiøst under valgkampens slutspurt og blev efterfølgende stillet en række spørgsmål om deres oplevelser og holdninger.

"FDIM's undersøgelse af valgkampen på internettet i forbindelse med folketingsvalget 2007 er unik, idet det er første gang, at man præcist har registreret hvordan et større panel rent faktisk har brugt internettet under en valgkamp. Det må siges at give et så korrekt billede af befolkningens politiske adfærd på nettet under valgkampen, som det næsten er muligt at tilvejebringe", siger professor Jens Hoff, en af rapportens tre forfattere, i en pressemeddelelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024