Pia K.: Dommerne står i vejen for bandepakken

INTERVIEW: Regeringen var for sløv i optrækket, og dommerstanden er den alvorligste hindring for, at bandepakken kan virke, siger DF's leder Pia Kjærsgaard.
"Det er dybt krænkende for retsbevidstheden, når Højesteret annullerer udvisninger af folk, der er blevet dømt for meget alvorlige forbrydelser," siger Pia Kjærsgaard (DF).
"Det er dybt krænkende for retsbevidstheden, når Højesteret annullerer udvisninger af folk, der er blevet dømt for meget alvorlige forbrydelser," siger Pia Kjærsgaard (DF).
Erik Holstein

Den største forhindring for, at bandepakken kommer til at virke, er dommerne. Vi har strammet lovgivningen den ene gang efter den anden, men det virker som om, at situationens alvor slet ikke er gået op for dommerne. Derfor skal der være nogle klare formuleringer i loven, når vi vedtager bandepakken, så dommerne ikke igen kan knibe uden om at idømme højere straffe.

Pia Kjærsgaard
Formand, Dansk Folkeparti

Det er tydeligvis en blanding af tilfredshed og frustration, der præger Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard disse dage. Tilfredshed med, at flere og flere tilslutter sig kravet om en hård linje over for bandekrigen. Men iblandet en vis frustration over, at de retspolitiske stramninger, der hidtil er gennemført, kun i begrænset omfang er slået igennem i form af strengere straffe ved domstolene.

Det præger også Pia Kjærsgaards tilgang til den bandepakke, justitsminister Brian Mikkelsen (K) tidligere på ugen fremlagde.

Ikke noget at have tilliden i
"Det er godt, der endelig sker noget. Højere straffe er væsentlige for retsfølelsen, og det er vigtigt at få fjernet de kriminelle væk fra gaden i en periode. Og så tror jeg faktisk også på, at højere straffe har en præventiv virkning," siger Pia Kjærsgaard, der til gengæld ikke deler justitsministerens tillid til, at dommerne loyalt vil føre de påtænkte stramninger ud i livet:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024