Lovforslag om minimumsstraf skærpet

NYHED: Efter et dramatisk møde i Folketingets Retsudvalg bliver forslaget om minimumsstraf for ulovlige skydevåben nu udvidet.
Erik Holstein

Godt nok er bandemedlemmer dumme. Men de er ikke dummere, end at de kan finde ud af at opbevare våben og ammunition adskilt, når de ikke lige skal ud at skyde nogen.

Karen Hækkerup (S)
Retsordfører

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup fik skabt alvorlig uro på regeringssiden, da hun onsdag stillede et ændringsforslag, der skulle lukke et hul i bandepakken. Først afviste regeringspartierne Hækkerups forslag, men siden skærpede de det ligefrem. 

Striden opstod, fordi der i det oprindelige lovforslag fra justitsminister Brian Mikkelsen (K) kun blev der lagt op til minimumsstraf på et års fængsel for "under særlig skærpende omstændigheder på offentligt tilgængeligt sted at besidde, bære eller anvende skydevåben med tilhørende ammunition". 

Så dumme er de alligevel ikke
Men den formulering gav bandemedlemmerne gode chancer for at slippe uden om minimumsstraffen, mente Karen Hækkerup, der fik vedtaget et ændringsforslag til bandepakken i den socialdemokratiske folketingsgruppe:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024