Nyt afstemningssystem i Folketinget

SALEN: Folketingssalen er bygget om med bl.a. nyt afstemningssystem til 17 mio. kr.
Rasmus Nielsen
De store oversigtstavler og afstemningspanelerne skiftes ud med et nyt og mere tidssvarende system, så der også i fremtiden kan afholdes hurtige og sikre afstemninger.

Hen over sommerpausen har der været travlt i folketingssalen. Der er udført snedkerarbejde på samtlige medlemspladser og formandspodiet. Der er foretaget kabelarbejde mellem folketingssalen og Fællessalen, og de gamle oversigtstavler er blevet hejst ud af vinduerne med en kran.

Folketinget har fået nyt afstemningsanlæg fra og med oktober 2010. Det blev i november 2007 besluttet at udskifte det nedslidte, tidligere system, og der er blevet investeret ca. 17 millioner kroner i et nyt og mere tidssvarende anlæg, der kan sikre Folketingets afstemninger i fremtiden.

Hvor man f.eks. i England afgør afstemningerne ved opråb og optælling af medlemmerne i to forskellige rum, og man i Frankrig gør det ved at veje de plastickort, som medlemmerne har placeret i urner, så stemmer medlemmerne af Folketinget normalt ved at trykke på panelerne på deres plads i salen. Det tidligere afstemningssystem blev taget i brug i 1993, og var, ligesom det nye system, et elektronisk anlæg, der gør det muligt at foretage en hurtig og sikker optælling.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024