Kristian Jensen ofret i taktisk manøvre

BAGGRUND: Statsministeren havde taktiske årsager til at afskedige Kristian Jensen (V) fra regeringen - men det kan også blive en fordel for ham selv.
Kristian Jensen (V) blev ikke nødvendigvis degraderet, da han gik fra Skatteministeriet til gruppeformandsposten i Venstre.
Kristian Jensen (V) blev ikke nødvendigvis degraderet, da han gik fra Skatteministeriet til gruppeformandsposten i Venstre.Foto: Simon Nørregaard Jensen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Statsministeren var nødt til at gøre gruppeformanden til minister - det var den eneste måde, han kunne fjerne Hans Chr. Schmidt på.

Michael Kristiansen
Politisk kommentator

Det kom bag på stort set alle politiske kommentatorer og iagttagere, at der ikke blev nogen ministerpost til den nu forhenværende skatteminister Kristian Jensen (V) i tirsdagens omfattende regeringsrokade.

Kristian Jensen er jo immervæk Venstres næstformand og havde efter de flestes opfattelse efter mere end fem et halvt år i Skatteministeriet gjort sig fortjent til en forfremmelse som f.eks. undervisnings- eller sundhedsminister. Og for de fleste syntes udnævnelsen til gruppeformand i Venstre derfor også umiddelbart som en degradering.

Sådan behøver det imidlertid ikke forholde sig, fremhæver såvel kilder tæt på forløbet forud for regeringsrokaden som flere politiske kommentatorer i dag over for Altinget.dk. Særligt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) - men også Kristian Jensen selv - kan nemlig have fordele ved overflytningen fra regeringen til folketingsgruppen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024