Løkke: Høegh er ikke inhabil

HABILITET: Lars Løkke afviser, at fødevareministeren skulle være inhabil.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) er ikke inhabil. Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et svar til fødevareordfører Bjarne Laustsen (S).

Bjarne Laustsen har stillet spørgsmål til statsministeren vedrørende udnævnelsen af den nye fødevareminister. Med fem forskellige formuleringer spørger han, om statsministeren inden udnævnelsen har sikret sig, at Henrik Høegh ikke vil opleve habilitetsproblemer i forbindelse med bestridelsen af sit nye embede. Fødevareministeren driver selv et landbrug, og han modtager ifølge Bjarne Laustsens vurdering årligt mindst en halv million kroner i landbrugsstøtte.

Statsministeren svarede samtidigt på alle spørgsmål.

"Det siger sig selv, at jeg ikke udnævner en minister, som ud fra habilitetsmæssige forhold ikke vil kunne bestride det pågældende erhverv. Det forhold, at ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri selv er landmand, indebærer ikke, at han generelt skulle være inhabil," skriver statsministeren i sit svar.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024