Lenes mest standhaftige væbner

PORTRÆT: Henriette Kjær (K) har stået urokkeligt fast ved siden af sin partiformand i de sidste måneders konservative stormvejr. Den stædige kvinde prises blandt kolleger for sin gennemslagskraft i medierne, men kritiseres også for ikke at tænke langsigtet og sikre sit partis overlevelse på lang sigt.
Henriette Kjær er ofte blevet dømt ude i sine 16 år i Folketinget, men har dog formået at holde sig i den konservative top. Senest har hun som politisk ordfører været uvurderlig for Lene Espersen i sagen om de aflyste udenrigsministermøder.
Henriette Kjær er ofte blevet dømt ude i sine 16 år i Folketinget, men har dog formået at holde sig i den konservative top. Senest har hun som politisk ordfører været uvurderlig for Lene Espersen i sagen om de aflyste udenrigsministermøder.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Det var sjovt at være minister i starten af perioden, hvor vi havde posen fyldt med forslag, hvor det blomstrede, og der var gang i den. Nu er det krisetider, der skal spares, og det er lidt op ad bakke. Det vil jeg gerne lade andre om.

Henriette Kjær (K)
Politisk ordfører og gruppeformand

Der har været tidspunkter i de seneste måneder, hvor hendes forsvar for den konservative partiformand er blevet så indædt og virkelighedsfornægtende, at der er blevet grinet af hende. I medierne har hun fået tilnavnet "Komiske Ali" med henvisning til Saddam Husseins informationsminister.

Men den konservative politiske ordfører og gruppeformand Henriette Kjær har ikke desto mindre stået tilsyneladende urokkeligt fast i midten af en af de værste kriser for De Konservative i mere end 10 år - med meningsmålinger i frit fald, mediestorm på den konservative leder og et måske ulmende oprør i det konservative bagland. Indtil videre uden bemærkelsesværdige fodfejl, og indtil videre uden at knivene er blevet trukket frem fra ærmerne i den konservative folketingsgruppe. En bedrift fra den kronisk undertippede Henriette Kjær, der er kommet bag på mange politiske iagttagere.

Men hvilken slags politiker er den som oftest smilende, 44-årige kvinde fra Århus egentlig?

Dokumentation

CV for Henriette Kjær

Født 1966

Student 1985
Studerende på bibliotekarskolen 1993-
Ansat i Jyllands-Postens arkiv 1988

Folketingskandidat 1988
Valgt til Folketinget 1994
Forskningsordfører 1994-1995
Sundhedsordfører og it-ordfører 1995-2001
Miljøordfører 1998-2001
Socialminister 2001-2004
Familie- og forbrugerminister 2004-2005
Politisk ordfører 2007-
Gruppeformand 2008-
Er derudover også kulturordfører og trafikordfører.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024