Analyse af 
Erik Holstein
Jørgen Skadhede

Thornings invitation til midten

ANALYSE: Med en pris til Gitte Seeberg og et proklameret opgør med blokpolitikken forsøgte Thorning på S-kongressen at samle revl og krat af opposition mod VKO. Selv Radikale blev omfavnet af S-formanden, men de venlige toner er ikke udtryk for en ny kurs.
Den tidligere borgerlige politiker Gitte Seebergs opdukken på S-kongressen var den eneste reelle overraskelse på S-kongressen. Seeberg optrådte dog i sin egenskab af generalsekretær for Verdensnaturfonden.
Den tidligere borgerlige politiker Gitte Seebergs opdukken på S-kongressen var den eneste reelle overraskelse på S-kongressen. Seeberg optrådte dog i sin egenskab af generalsekretær for Verdensnaturfonden.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik HolsteinJørgen Skadhede

AALBORG: Trækket var usædvanlig smart.

Med uddelingen af en grøn pris til den tidligere konservative og Ny Alliance-politiker Gitte Seeberg fik Socialdemokraterne appelleret til et ganske nøje defineret segment af borgerlige midtervælgere. Og det var langtfra den eneste indbydelse til midtervælgerne, der udgik fra Socialdemokraternes kongres i weekenden i Aalborg Kongrescenter.

Gitte Seeberg modtog "Svend Auken-prisen" på vegne af Verdensnaturfonden (WWF), hvor hun nu er generalsekretær. Men selvom WWF er en upolitisk organisation var setupet med Seebergs optræden på S-kongressen højspændt politisk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024