Kulturstyrelsen har fordelt mediestøtte

KORT NYT: Medienævnet har fordelt 370 millioner kroner i mediestøtte til 61 tilskudsberettigede medier. Flere internetmedier og lokale medier har modtaget tilskud end tidligere.
Fakta
Lovgrundlag for mediestøtte
Folketinget vedtog den 20. december 2013 Lov om mediestøtte. Loven trådte i kraft 1. januar 2014.

Loven regulerer, sammen med Bekendtgørelse om mediestøtte, Kulturministeriets forskellige tilskudsordninger for trykte og skrevne internetbaserede nyhedsmedier:
  • Redaktionel produktionsstøtte
  • Projekttilskud fra Innovationspuljen
  • Saneringsstøtte

Kilde: kulturstyrelsen.dk
Medienævnet har nu behandlet 102 ansøgninger til redaktionel produktionsstøtte, hvoraf 61 er vurderet til at være tilskudsberettigede. Af de tilskudsberettigede har 17 medier ikke tidligere fået tilskud fra mediestøtteordninger under Kulturministeriet. Det skriver Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Med den nye omlægning af mediestøtten er der sket en omfordeling fra de store medier til mindre og lokale medier. Samtidig har omlægningen af mediestøtten betydet, at 13 nye internetmedier har fået støtte. Omfordelingen er ikke på bekostning af de medier, som tidligere har fået tilskud, da de også har modtaget et tilskud fra den nye ordning.
 
"Jeg er glad for, at den nye mediestøtteordning ser ud til at virke efter hensigten. Det handler om at støtte produktion frem for distribution – journalister og redaktionelt indhold fremfor papir og tryksværte," siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelelse som kommentar til den nye fordeling af mediestøtten.
 
Puljen består af tre ordninger, hovedordningen, supplerende tilskud og overgangspuljen. Tilskuddet er et minimumstilskud og er beregnet på puljens samlede beløb fratrukket et beløb til eventuelle klager. Når klagefristen er udløbet, bliver uforbrugte midler afsat til klager fordelt til alle tilskudsmodtagere, skriver Kulturstyrelsen på sin hjemmeside. 

Tilskuddet bliver udbetalt i tre rater i løbet af 2014.
 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024