Årlig EP-rapport skal sikre mediepluralismen

Europa-Parlamentet skyder på Berlusconis medierige: Stærk kritik fra Parlamentet af Berlusconis kontrol med de italienske medier. Fremover skal en årlig rapport undersøge mediekontrollen i EU. Danske MEP'ere bakker op.

Han fjerner jo de kritiske røster, der er. Desuden flytter de store virksomheder i Italien deres reklamemidler fra den trykte presse og Rai over til Berlusconis Mediaset. Det gør ham endnu stærkere. Vil man igennem med et budskab dernede, så er der i store træk kun ham at henvende sig til. Derfor skal man ikke forvente, at italienerne råber meget op imod ham.

Ole Andreasen
MEP (V) - om Italiens ministerpræsident
Af Solveig Gram Jensen
Altinget.dks udsendte i Strasbourg

Europa-Parlamentet har nok af ekspempler på overtrædelser af pressefriheden og censur at remse op ad i dens kritiske 'Betænkning om risikoen for krænkelse af ytrings_ og informationsfriheden i EU og navnlig i Italien'. (link nederst) Til de mest berømte historier hører den om, at Silivo Berlusconi i sin egenskab af Italiens ministerpræsident fik fjernet tre kendte journalister fra den offentlige tv_sender Rai.

En anden god en er den om, at der blev lagt så voldsomt pres på Ferruccio De Bortoli, chefen for dagbladet Corriere della Sera (Aftenposten), at han forlod sin post.

Parlamentsmedlem for Venstre Ole Andreasen, tidligere journalist ved blandt andre Børsen og DR, mener, at kritikken er berettiget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024