Afstemning om ny traktat i hele EU

Peter von Kohl

Nu kan Blair blive formand for Rådet, Fischer udenrigsminister, og Aznar formand for Kommissionen. Dermed skabes der en balsamering af ledere, der er færdige i deres eget land.

Jens-Peter Bonde
MEP (JuniBevægelsen)
Bruxelles: EU-Parlamentet debatterede onsdag eftermiddag under sin to-dages mini-samling i Bruxelles det udkast til en EU-forfatning, EU-Konventet i fredags forelagde som oplæg til den forestående EU-regeringskonfence.

Parlamentets formand, den irske liberale Pat Cox, hyldede indledningsvist forfatterne til Konventets udkast til en EU-traktat for deres værk, der ifølge Pat Cox nok ikke opfyldte alles ønsker, men som udgjorde et afbalanceret resultat.

Formanden lagde op til, at regeringskonferencen, der nu skal behandle udkastet, afslutter sit arbejde i tide, inden de i alt 25 medlemsstater skal vælge det nye EU- Parlamentet medio juni næste år, så vælgerne ved, hvad de får.

Det blev i den følgende debat blandt andet krævet, at den nye traktat kunne forelægges EU's borgere samtidig med valget til EU-Parlamentet. Og der blev peget på, at næsten alle deltagere i Konventet havde skrevet under på en opfordring til, at traktaten lægges ud til folkeafstemning i samtlige 25 medlemsstater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024