Ambassadør anbefaler Fogh som NATO-chef

CADEAU: Den tidligere amerikanske ambassadør James P. Cain roser Danmarks indsats i internationale operationer og anbefaler en dansker som NATO's næste generalsekretær.

Netavisen 180Grader skriver her til morgen, at den afgående amerikanske ambassadør i et brev til den nyligt afgåede præsident Bush har anbefalet "en dansker" som NATO's næste generalsekretær. Det er reelt en anbefaling af Anders Fogh Rasmussen, der længe har været uofficiel kandidat til embedet.

I brevet, som 180Grader er kommet i besiddelse af, skriver James P. Cain: "Danskerne er engagerede i en stærk transatlantisk alliance. Selvom de er et vigtigt medlem af EU, tror de fast på, at alle NATO-allierede må yde et større bidrag til alliancen, og de har selv ført an; i Afghanistan og i Bruxelles og som et tidligt med af Operation Irakisk Frihed. Selvfølgelig ville vi gerne have Danmark til at yde endnu mere af sine nationale ressourcer til forsvar og sikkerhed, men jeg mener personligt, at NATO og vores fælles transatlantiske interesser ville være i gode hænder, hvis alliancens næste generalsekretær blev en dansker".

Den nuværende generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer ventes at gå af i forbindelse med NATO's 60-års-jubilæumstopmøde i april.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024