Arvefjender i valgforbund

KOMMUNALVALG: Selvom DF og Radikale står som hovedfjender på Christiansborg, er de to partier i valgforbund i såvel en kommune som en region.
Helt i orden med lokale valgforbund mellem Radikale og DF, selvom partierne er diametrale modsætninger på Christiansborg, mener den radikale folketingsgruppes næstformand, Morten Østergaard.
Helt i orden med lokale valgforbund mellem Radikale og DF, selvom partierne er diametrale modsætninger på Christiansborg, mener den radikale folketingsgruppes næstformand, Morten Østergaard.
Erik Holstein

Nogle gange kan det være afgørende at ændre på lokale magtforhold, og det kan så føre til valgforbund, der ser lidt alternative ud.

Morten Østergaard
Næstformand i den radikale folketingsgruppe

De benytter ivrigt hinanden som fjendebilleder. Med stor succes. For radikale vælgere afskyr normalt Dansk Folkeparti i helt samme målestok, som DF-vælgere afskyr Radikale. Alligevel er de diametrale modsætninger på Christiansborg i valgforbund i både Tårnby Kommune og Region Syddanmark.

Her anlægger de lokale radikale således en ganske anderledes holdning til et samarbejde med DF end i hovedstadsområdet. I København har den radikale kandidat Manu Sareen ligefrem luftet muligheden for at gå sammen med de borgerlige i konstitueringen efter valget - såfremt det kan forhindre, at DF erobrer integrationsborgmesterposten.

Og på Frederiksberg fremhæver Radikale på deres hjemmeside, at det er lykkedes at skabe et borgerligt valgforbund - uden DF: "Værdipolitisk står B og DF meget langt fra hinanden, og det udelukker, at B ville indgå i et valgforbund med DF," skriver Radikale på Frederiksberg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024