Aviskrig trækker minister i samråd

NYHED: Forvirringen omkring gratisavisernes bude får nu DF, SF og Enhedslisten til at kræve forklaringer fra beskæftigelsesministeren. Enhedslisten mener, at distributørerne bevidst undgår det danske system for at ansætte polakker.
Martin Kaae
I nattens mulm og mørke vandrer polakker rundt i de danske gader med favnen fuld af gratisaviser.

Distributørerne siger, at de ikke har kunnet få danske bude til at bringe de nye tryksager ud, og derfor har de fundet udlændinge.

"Det er vigtigt, at vi får alle i beskæftigelse i Danmark, inden virksomhederne overvejer at tage til udlandet og finde arbejdskraft," siger partiets arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til Altinget.

"Debatten om avisbude har gjort det klart, at det kniber med de offentlige systemers evne til at få de ledige til at forstå, at de skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Og at de ikke er berettigede til understøttelse, hvis de ikke gør det," siger Bent Bøgsted, der derfor indkalder beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til et samråd om, hvad der kan gøres for at hæve indsatsen på området.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024