Bæhring forsvarer Lykketoft-bog

"Ingen tvivl om, at Fogh Rasmussen op til næste valg ville have sat sine blodhunde til at forfølge det seneste opgør om formandsposten i Socialdemokratiet," sagde Max Bæhring på Metal-kongressen i Aalborg. Efter at have læst hele bogen "Lykketoft" bakker den afgående forbundsformand op bag partiformanden, der iøvrigt taler til formiddag til kongressen.

Vi må erkende, at set i sin helhed giver bogen et langt mere nuanceret indtryk af Mogens Lykketoft og hans rolle i de seneste årtiers danske politik.

Max Bæhring
Afgående forbundsformand, Dansk Metal
Den afgående forbundsformand Max Bæhring, Dansk Metal, forsvarer bogen "Lykketoft". Det skete i går på kongressen i Aalborg. Bogen har de sidste dage vakt voldsom debat - bl.a. har tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kaldt udtalelser i bogen af Lykketoft forstemmende. Max Bæhring forsvarede bogen i sin helhed således:

Max Bæhring taler til kongressen om den nye bog om Mogens Lykketoft

"En bog har spøgt i kulisserne. En bog om Mogens Lykketoft, som er skrevet af Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Berlingske Nyhedsmagasin. Han er kendt for den slags bøger. Han skrev således en om Niels Helveg Pedersen, hvor der kom grimme afsløringer frem om det socialdemokratiske formandsopgør i 90'erne. Og han skrev bogen "I godt vejr og storm" om Fogh Rasmussen, der her fik aflivet sin minimalstatsbog og kom med mange andre forskønnede udmeldinger før valget i 2001.

Bogen om Mogens Lykketoft er den sidste uges tid sivet til pressen. Det er, så vidt vi kan se, et led i forlaget Børsens markedsføring af bogen. Måske derfor var det netop bogens 11. kapitel om det seneste formandsskifte i Socialdemokratiet, der blev lækket og gjort til mediedagsorden op til sidste weekend. Debatten blev hed. Efter Mogens Lykketofts mening mest fordi, det ene kapitel gav en fordrejet fremstilling af ham og hans motiver. Han var sikker på, at kritikerne ville se anderledes på bogen, når de havde de haft lejlighed til at se den i sin helhed.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024