Debat

Barfoed bør støtte forbrugerne

Koncentrat af lederen "ja!" i Tænk, Forbrugerrådets magasin, nr. 54, 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
"JA! Så enkelt kan det siges. Jeg har desperat brug for mærkerne, og min søn har desperat brug for mærkerne. Jeg er mor til et af de børn, der helt tydeligt ligger i risikogruppen for overvægt."

Sådan skriver en læser fra Østerbro til Tænk. Hun er en af mange læsere, som har reageret på forrige måneds artikler om et mad-mærke. 28 ud af 32 er glade eller ligefrem begejstrede for ideen om en grøn-gul-rød mærkning af fødevarer.(...)

Forbrugerminister Lars Barfoed har ikke vist sig positiv over for forslaget. Læserne har følgende input til politikerne og den ansvarlige minister: "Jeg synes, det er på høje tid, at man imødekommer forbrugerne frem for producenterne", skriver én og en anden skriver: "Det bliver interessant at se, hvilke politikere, der er ansvarsløse og dobbeltmoralske nok til at støtte deres 'venner' i fødevareindustrien frem for folkesundheden."(...)

Herfra blot en opfordring til, at ministeren giver sig tid til – også – at lytte til forbrugerne i denne sag. Og til de implicerede parter på markedet: lyt med og prøv en anelse nytænkning med hensyn til konkurrencen på dette område. Som en læser tilføjer: "Come on Netto, træd i karakter og overhal Coop indenom!"

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Barfoed

Formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024