Barfoed redder taburetten med sin nye valgkreds

GEOGRAFISK PROGNOSE: De Konservatives formand Lars Barfoed redder sin plads i Folketinget med sit skifte til en ny valgkreds. Partiet står til at miste et mandat i Nordsjællands Storkreds, hvor Rasmus Jarlov skal afløse Barfoed som spidskandidat.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Fakta

Den geografiske prognose

Altinget.dk bringer hver måned en geografisk prognose over, hvordan mandaterne vil falde i valgkredsene, hvis der var valg nu. Prognosen laves af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af månedens troværdige meningsmålinger. Altinget.dks redaktion sætter derefter navne på, hvilke kandidater der står til at ryge ud, og hvilke der står til at komme ind. I øjeblikket baserer Altinget.dk sin vurdering på kandidaternes interne placering ved valget i september 2011. Hvis der ved valget var mindre end 100 stemmer mellem to kandidater, nævnes begge potentielle kandidater.

En smart manøvre med en ny valgkreds kan meget vel redde K-formand Lars Barfoed fra et pinligt exit fra Folketinget.

De Konservatives formand skifter senere på måneden den usikre valgkreds i Nordsjælland ud med en langt mere sikker en af slagsen i den Konservative højborg på Frederiksberg i Københavns Storkreds.

Hvis der var valg lige nu, ville de Konservative således miste Barfoeds mandat i Nordsjælland. De konservative bløder fortsat i meningsmålingerne og står til at miste endnu et mandat i den i forvejen stærkt decimerede folketingsgruppe på kun otte medlemmer.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024