Debat

Buksti burde nedlægge sit mandat

Koncentrat af lederen "Buksti burde nedlægge sit mandat" af Erik Meier Carlsen i B.T. 31. oktober 2003 om den tidligere S-trafikminister Jacob Buksti.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
(...)

Politiets laserstråler afslørede den højt-profilerede oppositionspolitiker som en hykler af den allerværste art. Han blev grebet i en forbrydelse, der meget vel kunne have kostet menneskeliv.

Han burde i konsekvens af afsløringen nedlægge sit mandat med det samme i erkendelse af, at han har svigtet de vælgere, der valgte ham, og det parti, hvis mærkesags troværdighed han har undergravet komplet.

Buksti »indrømmer sin dumhed« og trækker sig med øjeblikkelig virkning fra Folketingets Færdselskommission, hvor han har siddet som næstformand.

»Jeg har begået en stor fejl, som ikke kan bortforklares eller opfindes nogen undskyldninger for. Det skete i et øjebliks dumhed, og det tager jeg nu konsekvensen af. Da jeg ikke vil fjerne fokus fra færdselssikkerhedskommissionens vigtige videre arbejde for trafiksikkerheden, har jeg valgt at trække mig fra posten,« forklarer Jacob Buksti.

Han burde i konsekvens af afsløringen nedlægge sit mandat med det samme i erkendelse af, at han har svigtet de vælgere, der valgte ham, og det parti, hvis mærkesags troværdighed han har undergravet komplet.

B.T.
LEder

At køre 173 km i timen sker ikke i et »øjebliks dumhed«, siger erfarne bilister. Det kræver en klar beslutning om at køre for stærkt. Og tyder på en vanemæssig, grov tilsidesættelse af fartgrænserne.

Konsekvensen er bare ulogisk. Buksti har jo ikke pludselig mistet sin erfaring som trafikminister eller trafikpolitiker. Han har mistet sin moralske troværdighed. Hvad skulle det hjælpe, hvis han skifter politisk arbejdsfelt?

Når Bukstis gruppefæller og hans vælgerforening tilsyneladende tilgiver ham, må det vel nærmest have at gøre med den sørgelige kendsgerning, at grove overtrædelser af fartgrænserne er ganske almindelige. Og i visse kredse vel nærmest betragtes som lidt »kække« eller »mandige«.

For nogle år siden blev et andet socialdemokratisk folketingsmedlem, journalisten Jimmy Stahr, grebet i et banalt butikstyveri af en is og noget slik til et minimalt beløb.

Stahr valgte at trække sig tilbage. Han gjorde sig klart, at den banale, men ydmygende forbrydelse ville forfølge ham og ødelægge hans troværdighed.

Det kan godt være, at det er anderledes med Buksti. Men det er ikke rimeligt.

Det er jo netop logikken i Socialdemokraternes og Bukstis egen hidtidige trafikpolitiske kampagne, at fartoverskridelser er blodige forbrydelser. Ifølge de nye færdselsregler, som Buksti har stemt for, og som træder i kraft efter årsskiftet, skulle Buksti have mistet sit kørekort i lørdags. (...)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Buksti

Fhv. minister (S), fhv. MF
cand.mag. i samfundsfag og historie (Aarhus Uni. 1974)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024