Bush og Kerry fejler på internet

Nyhedsbreve via email spiller en stor rolle i den amerikenske valgkamp. Alligevel viser ny analyse, at Bush og Kerry taber mange potentielle støtter på gulvet ved at have et mailsystem med store brugervanskeligheder.
Kristian Lund Pedersen

Det er overvældende, hvad der bliver sendt ud af information fra de to partier. Derfor vil det være klogt af partierne at lave minimum to niveauer, så de personer, der ikke er specielt politisk interesserede, men gerne vil have lidt information fra partierne, ikke overdynges med nyhedsbreve.

Jakob Nielsen
Nielsen Norman Group
Fakta
Politiske email-kampagner har tre hovedformål i USA:
  • Engagere partistøtter til aktivt at støtte deres kandidat, og give dem emner som de kan diskutere med familie og venner og dermed påvirke.
  • Indsamle penge til valgkampen.
  • Svare på spørgsmål fra tvivlende vælgere og overbevise dem om at støtte kandidaten.

  • Kilde: Jakob Nielsen
    Den amerikanske valgkamp nærmer sig den afgørende fase, hvor kandidaterne John Kerry og George W. Bush intensiverer deres valgkampagner om at blive USAs præsident for de kommende fire år.

    I jagten på de afgørende stemmer spiller internettet en stor rolle, men en ny analyse viser, at de to præsidentkandidater fører en halvhjertet kampagne via netop dette medie.

    ”Begge kandidater tilbyder email-nyhedsbreve med meget godt indhold, men brugervanskeligheder underminerer budskaberne. Dermed udelukker de en af de bedste muligheder, de har for at komme i kontakt med vælgerne,” siger den danske web-guru Jakob Nielsen fra Nielsen Norman Group, der fra basen i Californien har analyseret de valg-nyhedsbreve, som de to kandidater sender ud som email.

    De store amerikanske partier har med et samlet valgbudget på over 600 mio. dollars ellers råd til at satse på en god internetstrategi, men laver nogle elementære fejl, som slører budskaberne og afskrækker potentielle læsere.

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Seneste fra Christiansborg

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024