Christiansborg kun til pynt

Anders Fogh Rasmussen, Mogens Lykketoft og Marianne Jelved er i virkeligheden slet ikke så magtfulde, som de selv og vi andre går rundt og tror. Politikerne agerer kun som kransekagefigurer, mens beslutningerne allerede er taget.
Kristian Lund Pedersen

Politikerne er ikke dygtige nok til at spille en rolle i netværkene, og de har ingen forståelse for, at det i virkeligheden er her, de store kampe kæmpes.

Jacob Torfing
Professor i Politik og Institutioner ved RUC
Når den danske velfærdsstat ændrer sig afgørende, er det ikke fordi folketingspolitikerne på Christiansborg har besluttet sig for, at nu skal der ske noget. Den beslutning har andre nemlig truffet for dem langt før.

Sådan lyder den lidt forenklede konklusion fra endnu et kapitel af magtudredningen.

Professor i Politik og Institutioner ved Roskilde Universitet, Jacob Torfing mener, at en række aktører danner et netværk med en masse forskellige interesser, men med en fælles forståelse af problemer og løsninger samt nødvendigheden af reformer:

"Politikerne er ikke dygtige nok til at spille en rolle i netværkene, og de har ingen forståelse for, at det i virkeligheden er her, de store kampe kæmpes, og her kompromiset om indholdet i de store reformer formuleres‚" siger Jacob Torfing.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024