Christiansborgs ældste spindoktor takker af

Spindoktorer er langtfra noget nyt fænomen, mener Christiansborgs ældste af slagsen, der nu går på pension. Førhen tillod de sig langt mere i forhold til i dag, hvor alt er kontrolleret, mener Paul Anker Olsen.
Rasmus Nielsen
Allerede tilbage i 1980 fremhævede en avis ved Paul Anker Olsens 50 års fødselsdag hans langvarige arbejde for Venstres Pressetjeneste på Christiansborg. Dengang var det 14 år i streg. I år, 24 år senere, har Christiansborgs ældste spindoktor besluttet at trække sig tilbage i en alder af 75 år. Efter 38 års tjeneste for partiet.


Paul Anker Olsen sidder ned ved at bord for at blive fotograferet. Han står helst op og skriver på computer, hvis han da ikke går rundt på gangene for at lytte, flytte informationer og plante vurderinger hos journalister (foto: Altinget.dk).

"Gør ikke for meget væsen af det - jeg er bare politikernes stik-i-rend-dreng," siger Paul Anker Olsen beskedent og smiler, så man forstår, at hans selvagtelse rækker til mere end det.

"Spindoktorer har Christiansborg altid kendt til. Engang blev vi kaldt heksedoktorer. I gamle dage kunne vi tillade os lidt af hvert. Vi kørte til kanten. I dag skal de unge holde sig strengt til reglerne, og ministrene må af med deres pressechefer, når valget udskrives. Jeg vil mene, at arbejdet var mere anstrengende dengang. Der var ofte møder om natten, både i Folketinget og i ministerierne. Når der var valgkamp eller politiske kriser, så levede vi jo herinde. Heldigvis har jeg haft en god fysik," siger Paul Anker Olsen og ligner én, der har det endnu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024