Danmark skal være videnssamfund

Videnskabsministeren vil gøre Danmark til videnssamfund, men kan ikke love flere penge til området næste år. Samspillet mellem privat og offentlig forskning skal gøres bedre, og befolkningens forståelse for området højnes.

Jeg er tit ude til møde, hvor folk stadig udelukkende forbinder forskning med mænd i hvide kitler og ikke rigtig kan forstå, hvorfor vi skal bruge penge på området.

Helge Sander
Videnskabsminister (V)
Hvis Danmark skal klare sig i det fremtidige videnssamfund, er det nødvendigt, at indsatsen på forsknings- og innovationsområdet styrkes yderligere.

Det var et af hovedbudskaberne, da videnskabsminister Helge Sander (V) i dag præsenterede regeringens vidensstrategi ”viden i vækst”

Der kom ikke nye initiativer frem på mødet, som i stedet havde til hensigt at opsummere regeringens målsætninger på området.

"Med de politiske aftaler om bl.a. reformer af universiteterne og forskningen har vi taget de første skridt. Men der er fortsat et stort behov for en ambitiøs indsats for at sikre brobygningen mellem det offentlige og det private erhvervsliv,” sagde Helge Sander.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024