Danskere: Auken som Folketingets formand

MÅLING: Svend Auken (S) er folkelig favorit som ny formand for Folketinget, men R kan igen skubbe ham til side: Helveg er kandidat.
Dansk Folkeparti har tidligere kritiseret Svend Auken for ikke at være fair, når han styrer debatterne i Folketinget. De vil hade at se ham som formand for Folketinget.
Dansk Folkeparti har tidligere kritiseret Svend Auken for ikke at være fair, når han styrer debatterne i Folketinget. De vil hade at se ham som formand for Folketinget.Foto: Rasmus Flindt
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Men jeg er glad for målingen, der viser støtten til mig. Men jeg har ingen kommentar til, om jeg er formandskandidat. Der er ingen i partiet, der har bedt mig tage stilling til det

Svend Auken
(S)
Fakta
 Vælgerne blev spurgt:

Hvem vil du foretrække som Folketingets formand:

 

Svend Auken 31,5 %

Niels Helveg Petersen 17,8 %

Helge Adam Møller 14,9 %

Birthe Rønn Hornbech 13,7 %

Ved ikke:  22,1%

 

Om A&B Analyse og målingen:

1038 personer har deltaget i undersøgelsen, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.
A&B Analyse har sammensat et Danmarks-panel, som de kalder for "mini- Danmark".
Meningsmålingen er internetbaseret, men den tager højde for de usikkerheder, der er forbundet med nettet, så panelet fremstår som repræsentativt.


Kilde: A&B Analyse

Med Venstremanden Christian Mejdahls beslutning om ikke at genopstille til Folketinget bliver posten som formand for Folketinget ledig efter næste valg. Spillet om at positionere sig bedst muligt er i fuld gang blandt en lille eksklusiv kreds af favoritter til den vellønnede og prestigefyldte men politisk ret tomme post. 

Og hvis danskerne skulle bestemme, bør Socialdemokraternes tidligere formand Svend Auken overtage den formelt set øverste post, man kan vælges til i Danmark.

En ny meningsmåling, som analyseinstituttet A&B Analyse har foretaget for Altinget, viser nemlig, at 32 procent af danskerne foretrækker Svend Auken i forhold til tre andre politikere, der kunne tænkes at være formandsemner.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024