Debat på nettet flytter vælger-holdninger

NYHED: Debat på nettet er omfattende, men spredt ud i små specialiserede debatklubber, nyhedsgrupper og weblogs. Selv om netdebat ikke er dagsordensættende, har den en vigtig funktion for tusindvis af danskere, vurderer professorer bag net-forskning.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I de mange fora er der skabt en ny "underoffentlighed". Debatterne skaber ikke ligesom i aviserne dagsordener. Men man skal mere se dem som et gadehjørne og værtshus, hvor folk bruger debatterne til at danne sig en mening.

Niels Ole Finnemann
Professor, leder af Center for Internetforskning
Fakta
Liste over en række politiske blogs hér.

Særlig søgemaskine, hvor man kan søge imellem de mange tusinde danske og udenlandske nyhedsgrupper efter navn eller emne, findes på Google

Besøg arto.dk's politikklubber: her


Kilde: Altinget
Debat og chatportalen arto.dk, som bliver brugt af omkring en halv million unge, er lige nu under heftig kritik for at lægge rum til grovkornet mobning af elever og lærere.

Men den uhyre populære portal, som der ofte er 35.000 samtidige brugere på, er også et eksempel på, at danskerne har fundet nye steder at debattere via internettet. Udover de mange virtuelle mødesteder som arto.dk findes også tusindvis af nyhedsgrupper og weblogs, ligesom utallige hjemmesider har en funktion, hvor brugerne kan debattere.

På arto.dk kan brugerne oprette virtuelle diskussionsklubber. Og 200 af de i alt 20.000 små og store klubber er grupperet under politik på sitet.

Hér diskuterer de unge på livet løs - nogle mere seriøst end andre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024