Om  
Tilde Bork

DF'er forlader Midtjylland til fordel for Christiansborg

Dansk Folkepartis Tilde Bork trækker sig fra sin post som medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for at hellige sig arbejdet som folketingsmedlem.

Line Jenvall

Siden valget i sommer har Tilde Bork (DF) både passet en plads i Region Midtjyllands regionsråd og i Dansk Folkepartis folketingsgruppe på Christiansborg. Men det er blevet for meget af det gode, og derfor har hun besluttet at træde ud af regionsrådet, lyder det i en pressemeddelelse.

"Jeg har haft en rigtig god tid i regionen, men nu ser jeg frem til at bruge al min tid på hvervet som folketingsmedlem, for det er det, som jeg skal gøre lige nu. Jeg har den dybeste respekt for, at andre kan varetage begge hverv," siger hun og understreger, at beslutningen har været vanskelig, men er rigtig.

22-årige Tilde Bork er uddannet finansøkonom og sidder på posten som turismeordfører for Dansk Folkeparti. Hun har rod i partiets ungdomsorganisation, hvor hun har været partisekretær og medlem af hovedbestyrelsen gennem et par år. Siden 2014 har hun været medlem af regionsrådet i Midtjylland og samme år kandiderede hun ved Europaparlamentsvalget. I 2015 blev det til en plads i Folketinget, valgt i Hedenstedkredsen og som det yngste medlem i den nye samling af folkevalgte.

Og det er arbejdet på Christiansborg, som hun nu vil give al sin opmærksomhed. I regionsrådet overtager Leif Lund hendes plads. Han blev valgt for Dansk Folkeparti tilbage i 2013, men er siden blevet løsgænger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tilde Bork

Fhv. MF (DF)
finansøkonom (Erhvervsakademi MidtVest 2015)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024