Drejebog for endnu en valgsejr

Personer betyder langt mere, end valgforskernes metodik vil være ved, skriver Rasmus Jønsson, RUC. Ministerrokadens drejebog lægger op til endnu en Fogh-valgsejr. Ny analyse i "Jønssons Hjørne".

Valgforskerne lægger metodisk op til, at vælgerne selv kan forklare, hvorfor de stemmer, som de gør, men det kan vælgerne ikke.

Rasmus Jønsson
Cand. comm., RUC, ekspert i politisk kommunikation
Fakta
Rasmus Jønsson er ekstern lektor ved RUC med speciale i politisk kommunikation. Han har skrevet flere bøger om emnet og er fast kommentator i Altinget.dk.

Kilde: Altinget.dk
Af Rasmus Jønsson
Cand. comm., RUC

Far er kommet hjem fra ferie og brugte første arbejdsdag til at lave om på holdopstillingen. Og set fra et kommunikativt perspektiv er hans nye holdformation og spillere en klar styrkelse. Åbne flanker bliver dækket af, og der bliver lagt i ovnen til en offensiv over for den kvindelige del af kernefamilien.

Et par af valgforskerne bag de ellers fremragende valganalyser -og den lille danskers megafon Erik Meier Carlsen - har på det sidste flere gange været fremme med påstanden om, at personen ikke betyder noget, for hvor man sætter sit kryds. Vælgerne stemmer udfra den politiske substans, ikke udfra overfladen, er deres overbevisning.

En sådan demokratisk idealtilstand vil selvfølgelig være pragtfuld, men den er lang fra den reelle virkelighed. Personen, der afsender de politiske budskaber, har selvfølgelig betydning for modtagerens afkodning af kommunikationen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024