Duel med Auken handler mere om følelser end om fakta

I Århus begynder Henrik Vestergaard (V) at tro på, at et genvalg er om hjørnet. Han undrer sig over, at vælgerne i denne valgkamp ikke vil høre om bagsiden af de politiske forslag. Følg hans dagbog.

Svend er en gudsbenådet politiker, når det handler om følelser – og det skal politik handle om. Fakta kniber det lidt mere med.

Henrik Vestergaard
Fødevareordfører (V)
Fredag 4. februar 2005: Topmøde
Der findes forskellige former for dialogmøder med vælgerne. Oftest på gymnasier og handelsskoler er der 6-8 paneldeltagere – én fra hvert parti. Det er dræbende for en god debat. Alle siger næsten det samme, og ingen bliver stillet til regnskab for sammenhængen i det de siger.

Så er der enkeltmandsmøder, hvor man stiller op alene, som jeg f.eks. var inviteret til i moskéen i Nørre Allé i Århus. Her er der ingen mulighed for at undslippe, til gengæld får man meget bedre chancen for at vise det menneske, der ligger bag politikeren.

Endelig så er der det, jeg synes er allerbedst. To kandidater, der kan matche hinanden og give tilhørerne en god debat, nogle gode svar, lidt sjov i gaden – og så en nærgåenhed, der gør at modkandidaten (og én selv) ikke kan slippe over, hvor gærdet er lavest.

Et sådant møde havde jeg i dag på Grenå Handelsskole. 400 elever, Svend Auken og mig. Det var jo nemt: A for Auken og V for Vestergaard.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024