EL kaprer vælgere fra S og SF

VÆLGERVANDRINGER: Enhedslisten har erobret mange vælgere fra S og SF i foråret. Se alle partiernes vælgervandringer i professor Risbjergs beregninger af over 40.000 Gallup-interviews fra valget og frem til sommerferien.
Fakta
Netto-vandringer mellem to partier beregnes som, hvor mange vælgere (omregnet til mandater) der går fra det ene parti til det andet, minus hvor mange der går den modsatte vej. Vandringerne er justerede, så de passer både med valgresultatet i 2011 og med Altinget.dks gennemsnit for januar-marts 2011. Der er endvidere taget højde for forekomst af førstegangsvælgere (Ikke st. i 2011) og sidstegangsvælgere (Ikke st. i januar-marts). Der antages uændret valgdeltagelse. Ved omregning til mandater sættes antallet af afgivne stemmer til 175, og der ses bort fra spærregrænsen på 2 pct.

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab, Altinget.dks valgekspert

Altinget.dk har tidligere rapporteret vælgervandringer fra valget i september 2011 frem til første kvartal i 2012 (januar-marts). På grundlag af et stort antal Gallup-interviews er der yderligere beregnet vælgervandringer frem til andet kvartal 2012 (april-juni).

Vælgervandringerne beregnes både fra folketingsvalget den 15. september 2011 (FV11) frem til de enkelte kvartaler samt fra kvartal til kvartal.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024