EL sikrer støtte til Ukraine

Søren Søndergaard (EL) har sikret europæisk støtte til sit ønske om speciel støtte til Ukraine, så der kunne bygges alternative installationer til erstatning af den tabte energi-kapacitet efter Tjernobyl-ulykken. Rapport fra Europarådet i Strasbourg, hvor Den Europæiske Genopbygnings- og Udviklingsbanks projekter var til behandling.
Peter von Kohl

Banken skal hvile på to søjler: Politisk demokrati og økonomisk frihed.

Jean Lemierre
Direktør, Den Europæiske Genopbygnings- og Udviklingsbank
Fakta
Den Europæiske Genopbygnings- og Udviklingsbank blev oprettet i 1991 med det formål at ’fremme udviklingen frem mod markeds-orienterede økonomier og private og risikobetonede initiativer” i Øst- og Central-Europa samt de tidligere Sovjet-stater.

Bankens bagland består af to overstatlige organisationer – Den Europæiske Union og Den Europæiske Investeringsbank – og 60 medlemsstater. EBRD har projekter i 27 lande. 41 % af de samlede forpligtelser ( 21,6 milliarder €) i perioden 1991 – 2002 er gået til det centrale Europa og de tre baltiske stater, godt 22 % til Rusland. Sydøst-Europa, Øst-Europa og de central-asiatiske stater har fået 37%.


Kilde: Altinget.dk
Strasbourg: ”Den Europæiske Genopbygnings- og Udviklingsbank (EBRD) har gjort et stort arbejde for at fremme ansøger-staternes økonomiske forudsætninger for at kunne opfylde kravene til medlemskab i Den Europæiske Union”.

Det fastslog direktøren for banken, Jean Lemierre, over for Europarådets Parlamentariske Forsamling, da nationale parlamentarikere fra Europarådets 45 medlemsstater mødtes med bankens chef under Europarådets sommer-samling i Strasbourg.

Europarådet er bankens parlamentariske forum, ganske som EU-Parlamentet er det i forhold til Den Europæiske Centralbank.

Lemierre henviste til bankens omfattende støtte til private investeringer i disse stater, men også Rusland og Ukraine have haft glæde af bankens aktiviteter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024