EP godkender udkast til forfatning

Peter von Kohl
Strasbourg: Nu er vejen banet for den endelige behandling af Den Europæiske Unions Forfatningstraktat. Europa-Parlamentet har vedtaget EU-Konventets traktat-udkast som oplæg til den regeringskonference, der under det italienske formandskab igangsættes den 4. oktober i Rom.

Efter en lang debat onsdag formiddag kunne et stort flertal stå bag ønsket om at sikre rammerne for Unions fremtid som en freds- og stabilitetsfaktor, en sikkerhed for social retfærdighed, solidaritet og samhørighed inden for et meget forskelligt område, men dog en enhed, der er forenet i netop mangfoldigheden.

Ikke alle fandt, at alt var godt i det foreliggende udkast, men at de kompromisser, der var opnået, var et godt udtryk for den stærke vilje, der havde præget alle i arbejdet mod det fælles mål: En klart formuleret opfattelse af, hvad der er nødvendigt for at sikre et stærkt Europa en plads i fremtidens globalisering.

Den tidligere italienske EU-kommissær, nu uafhængige EU-parlamentariker, Emma Bonino, pegede i den forbindelse på det store ansvar, som Unionen har over for de svage områder i verden. Hun ønskede derfor en klar markering af en europæisk ansvarsfølelse over for dem, der stadig må lide.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024