Et Folketing uden mod

Fødevareindustrien raser over et handlingslammet Folketing, som topfolkene i de største organisationer kalder inkompetente. Fødevarevirksomheder advarer om, at produktion og danske arbejdspladser flytter til udlandet.
Kristian Lund Pedersen

Der er ingen fast og bestemt holdning til, hvordan eksempelvis fiskeriets problemer skal løses. Der er en høj grad af populisme indblandet i politikernes holdning.

Peder Hyldtoft
Formand for brancheforeningen Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening
Fiskeriet og fødevareindustrien støtter den hårde kritik, som landbrugets topfolk har rettet mod regeringen og oppositionen.

"Der er ingen fast og bestemt holdning til, hvordan eksempelvis fiskeriets problemer skal løses. Der er en høj grad af populisme indblandet i politikernes holdning" lyder det fra formanden for brancheforeningen Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening Peder Hyldtoft.

Jyllands-Posten beskrev søndag den borgerlige regering som stort set magtesløse på en række områder inden for landbrugs- og fødevarepolitikken.

Her sætter et alternativt flertal - Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, de radikale, SF og Enhedslisten - dagsordenen. Flertallet markerer sig på områder som landbrugsstøtte, dyrevelfærd, génsplejsning og kontrollen med store fødevarevirksomheder som Arla.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024