Et liv tegnet af tilfældigheder

Erik Mortensen (S) forlader Folketinget efter ti år. Som Socialdemokraternes ”kedelige mand” har nordjyden siddet i skyggen af mere karismatiske politikere. Nu vil skæbnen vise, om det bliver til en plads i Landsskatteretten eller en borgmesterpost i en ny Hjørring storkommune.

Jeg har ikke opsøgt denne karriere. Partiforeningen mente, at jeg skulle, og min pligtfølelse besluttede for mig. Det er dog prisværdigt, hvad andre kan præstere.

Erik Mortensen (S)
Radiotelegrafist, lærer og MFer
Fakta
Erik Mortensen (S), født 30. aug. 1943.

Folkeskole i Ålstrup 1950-57. Præliminæreksamen fra Rønde Kursus 1960. Uddannet radiotelegrafist i marinen 1965-66. Telegrafist m. civilt certifikat. Læreruddannet ved Hjørring Seminarium 1966-71.

Sejlede i handelsflåden og marinen 1961-66. Lærer ved Tårs Skole fra 1971.

Fmd. for DSU i Hjørring 1966-70 og for Socialdemokratiet 1972-76. Medl. af Hjørring Kommunalbest. 1978-94, heraf i 8 år fmd. for socialudvalget, i 6 år fmd. for byplanudvalget, 1. viceborgmester i 4 år og 2. viceborgmester i 2 år. Medl. af Den Sociale Ankestyrelse 1986-94 og af Ligningsrådet fra 1998. Medl, af Hjørring Seminariums best.

Partiets kandidat i Hjørringkredsen 1993-2001.


Kilde: Altinget.dk, ft.dk
”Beslutningen om at stoppe i Folketinget er en beslutning, jeg ikke vil have vælgerne til at træffe for mig”, siger Erik Mortensen.

”Min kone er gået på efterløn, og jeg har selv efterhånden nået en høj alder”, griner den socialdemokratiske politiker, der fornylig fyldte 60.

”Hvis jeg var fyrre år gammel nu, ville chancerne for at blive genvalgt nok have været større. Men jeg fortalte vælgerne inden sidste valg, at dette ville være min sidste periode. Nogle sagde, at den udtalelse kunne skade mine chancer, med det gik alligevel. Ti år er også nok. Enhedslistens model med kun at sidde i to perioder er ikke helt ved siden af. Jeg har selv brugt den i mit udvalgsarbejde i byrådet i Hjørring.”

Vi befinder os på et moderne indrettet kontor over Christiansborgs kongelige hestestalde. Vinduet vender lige ud mod lystbådehavnen i Frederiksholms Kanal. Nogle moderne malerier og reproduktioner pryder væggene med motiver som Christian IV og Thorvald Stauning. Et lille gammelt køleskab brummer og holder nogle øl kolde. Erik Mortensen byder en bajer, renser sine piber og stopper en af dem.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024