EU-forslag vil sløre forurenet badevand

MEP Torben Lund (S) advarer mod EU-forslag, der vil dække over kortvarigt, stærkt forurenet badevand. Debat i aftes i Europa-Parlamentet.
Peter von Kohl

Jeg vil godt advare mod det forslag, der nu foreligger om, at stærkt forurenet badevand kan undgå en klassificering som dårligt, blot fordi myndighederne kalder forureningen kortvarig.

Torben Lund
MEP (S)
Strasbourg: Selvom badevandet inden for EUs område generelt er blevet renere, så er der dog stadig mange steder behov for en øget indsats, så ferierende trygt kan kaste sig i bølgen blå, fremgik det i aftes af en debat i Europa-Parlamentet under oktober-samlingen i hjembyen Strasbourg.

Men der tænkes her ikke kun på soppe- og svømme-folket. Også surfere samt kajak- og kano-roere skal længere ude på vandet vide sig i rent vand. Så det skal sikres, at kravene til udledning af spildevand så at sige ikke skubbes længere ud i havet.

De ansvarlige myndigheder må ifølge EU-parlamentarikerne offentliggøre en oversigt over en eventuel udledning af by-spildevand omkring et badevands-område.

Dansk modstand
Men debatten indeholdt også et forslag, som kaldte på dansk modstand. Socialdemokraten Torben Lund:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024