Faglig kamp er også politisk kamp for S

Rasmus Nielsen

For os i Metal er det klart nødvendigt at få manifesteret, at vi også fremmer vores medlemmers sag ad politisk vej. Alt andet snak vil være noget gedigent sludder.

Max Bæhring
Forbundsformand, Dansk Metal
Selv om de formelle bånd mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen officielt er kappet, lyder der entydig opbakning til partiet fra Dansk Metals kongres i Aalborg. Forbundet regnes da traditionelt også som den mest S-tro del af fagbevægelsen.

I sin mundtlige beretning koblede den afgående forbundsformand, Max Bæhring fagligt arbejde sammen med politisk arbejde. Derfor bør fagbevægelsen også støtte det parti, der bedst fremmer arbejdernes sag - både politisk og økonomisk, fastslog han. "Dette er en oplagt fejl, hvis man lader sig manipulere af de ofte udtalte postulater om, at fagbevægelsen ikke skal beskæftige sig med politik. Det er forkert at tro, at tingene ikke også i fremtiden skal håndteres politisk. Hvis nogen skulle være i tvivl, kan man blot tænke på det, vi har været vidne til af overgreb siden regeringsskiftet. Der er intet, der tyder på, at det bliver anderledes fremover - snarere tværtimod", sagde Max Bæhring.

Han stillede også fortsat økonomisk støtte til Socialdemokraterne i udsigt:

"Sagen handler om politisk magt. Desværre er vi kommet derhen, at de økonomiske ressourcer er afgørende for, om man kan vinde et valg. I så henseende er Danmark blevet langt mere amerikaniseret. Ved at fratage fagbevægelsen muligheden for den direkte og økonomiske støtte hæmmer man Socialdemokratiets mulighed for at klare sig politisk", sagde han og føjede til: "Vi kan medvirke til at stoppe driftstilskud til Socialdemokratiets partiorganisation - det kan måske være rimeligt nok. Men vi er ikke enige i, at vi også skal afskære os fra at yde økonomisk støtte til den politiske kamp. For os i Metal er det klart nødvendigt at få manifesteret, at vi også fremmer vores medlemmers sag ad politisk vej. Alt andet snak vil være noget gedigent sludder."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024