Flertal for nyt EU-forbehold

Meningsmåling viser flertal for regeringens plan om at indføre et nyt forbehold mod EU's retlige samarbejde. Udlændingepolitikken spiller en nøglerolle.
Rasmus Nielsen

Vi har tilsyneladende ramt plet i den vurdering, at der er en bekymring for, at EU skulle overdøve vores stramme udlændingepolitik.

Charlotte Antonsen
EU-ordfører (V)
Et flertal af danskerne støtter statsministerens forslag om at dele det danske EU-forbehold på retsområdet op i to, viser en ny meningsmåling foretaget af PLS Rambøll.

Danskerne siger nej tak til en fuldstændig afskaffelse af det 10 år gamle forbehold mod EU's retlige samarbejde. Til gengæld går et flertal ind for regeringens forslag om et nyt retsforbehold, som giver Danmark mulighed for at holde sig uden for EU's fælles udlændingepolitik.

»Vi har tilsyneladende ramt plet i den vurdering, at der er en bekymring for, at EU skulle overdøve vores stramme udlændingepolitik,« siger Charlotte Antonsen, Venstres EU-ordfører.

I tirsdags foreslog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) et nyt forbehold, som giver Folketinget mulighed for at vælge fra sag til sag, om Danmark skal deltage i EU's lovgivning på det retlige område. Statsministeren understregede, at det nye forbehold skal give Danmark mulighed for fortsat at føre en stram udlændingepolitik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024